Medlemsbrevet

På den här sidan publicerar SFÖAK medlemsbrevet. I brevet kan du bland annat läsa om de frågor som SFÖAK:s styrelse för tillfället arbetar med. Skribenter är styrelsemedlemmarna.


December 2020

Hej

Dags att skriva bokslut över 2020. Året som förde med sig mängder av ny kunskap men kanske inte på det sätt vi är vana. En del av oss har fått ta oss an helt nya arbetsuppgifter. Våra prioriteringar har dragits till sin spets på ett sätt vi inte behövt utsättas för förut. De flesta av oss har fått ta hand om patienter sjuka av det nya Coronaviruset. Alla har vi fått hjälpas åt att fylla luckor när våra kollegor varit sjuka och en del av oss har själva varit drabbade.

Många konferenser och utbildningar blev inställda under året som gått. Vi har längtat efter att livet ska återgå till det normala men i väntan på det börjar det så sakteliga dyka upp nya sätt att forma vårt arbete och våra möten.

Vi har blivit proffs (nästan) på digitala möten vilket även vi i SFÖAKs styrelsen noterat. Tidigare hade vi styrelsemöten via gruppsamtal men nu samlas vi i cyberrymden en gång i månaden, med egenkomponerade bakgrunder och samtliga både hörs och syns.

KUB kurser har genomförts på digitala plattformar både under våren och hösten 2020. Ytterligare två KUB kurser är klara för våren 2021, sannolikt även de digitala.

SFÖAK-dagen som blev inställd under våren 2020 kommer bli av som webinarium fredag 23 april kl.10-13. Temat är ”Incidentalom inom ÖAK”. Håll ögonen öppna för annonsen i nästa nummer av Svensk Kirurgi. Sprid gärna information om SFÖAK-dagen på era kliniker, alla är välkomna att anmäla sig.

Planeringen för nästa års Kirurgvecka i Göteborg är i full gång. I skrivande stund finns inget definitivt beslut taget om digital eller fysisk version. Oavsett vilket så ser vi i SFÖAKs styrelse fram emot att ge våra medlemmar och alla andra ett intressant och bildande program i världsklass under vecka 34 nästa år.

Gott nytt år och hoppas vi ses 2021!

 

Vid pennan

Linda Hauge, styrelseledamot


Arkiv

2020

2019

2018

2017

 

Kontakt

Postadress: SFÖAK, Svensk Förening för Övre Abdominell Kirurgi, c/o Christian Sturesson, Patientområde Övre buk K42, Karolinska Universitetssjukhuset, 141 86 Stockholm.

ordforande@sfoak.se

Webbredaktör: info@sfoak.se

Bli medlem

Medlemskap i föreningen är kostnadsfritt under första året. Därefter kostar det 200 kr per år. Ansök om medlemskap i SFÖAK

Ny epost-adress?

Har du ny epost-adress? Glöm då inte att anmäla det till Sföak.

Sänd din nya epost-adress till: kassor@sfoak.se och info@sfoak.se