Medlemsbrevet

På den här sidan publicerar SFÖAK medlemsbrevet. I brevet kan du bland annat läsa om de frågor som SFÖAKs styrelse för tillfället arbetar med. Skribenter är styrelsemedlemmarna.


Juni 2024

Vi skriver juni månad och enligt kalendern kronologisk sommar. Utomhus har dock det fina och varma vårvädret som präglade maj tagit en paus. En tillfällig sådan om man får lov att hoppas. 

Värmande i stunder som dessa är då att konstatera att SFÖAKs planering inför Kirurgveckan i Karlstad i stort sett är färdig. Vi kommer i år att kunna erbjuda ett späckat program med flera fina sessioner med namnkunniga föreläsare på aktuella teman. Ett flertal icke-kirurger är dessutom inbjudna av föreningen för att föreläsa och förhoppningsvis bidra med nya infallsvinklar och berikande kunskap. 

SFÖAK kommer också att erbjuda två separata sessioner (en HPB samt en EVO) med fria föredrag samt även en gemensam postersession, där det bästa av SFÖAK-medlemmarnas pågående forskning presenteras. 

På torsdagskvällen träffas vi på SFÖAK-middagen på en lokal restaurang och umgås med andra SFÖAK-vänner. Anmäl dig till Kirurgveckan och SFÖAK-middagen redan idag! 

Under våren har SFÖAK startat upp en utbildningsserie med webinars. Den feedback vi fått på våra tre webinars har varit positiv över lag och styrelsens ambition är att fortsätta med webinars även under hösten 2024. Kom gärna med förslag till oss i styrelsen på ämnen som du skulle vilja ha belyst i ett webinar. 

Varje år delar SFÖAK ut två stipendier till sökande med aktivt medlemskap i föreningen. SFÖAKs FoU-stipendium, som delas ut tillsammans med vår huvudsponsor Viatris, är på 30 000 kr och föreningens resestipendium på 15 000 kr. Regler för ansökan finns på hemsidan och sista ansökningsdag är 15 juni. Missa inte chansen att söka om du har ett relevant projekt för något av stipendierna. 

Då vi nu skriver mitten av juni så innebär det också förhoppningsvis en stundande ledighet med kanske en god bok i skuggan eller ett svalkande bad i en insjö i skogen för våra medlemmar.

Efter en intensiv vårtermin önskar vi i SFÖAKs styrelse alla medlemmar en riktigt god och avkopplande sommar med förhoppning om att vi ses så många som möjligt med laddade batterier i Karlstad. 

Vid pennan för SFÖAKs styrelse, Martin Jeremiasen, ordförande 

 


Arkiv

2024

2023

2022

 

Kontakt

Postadress: SFÖAK, Svensk Förening för Övre Abdominell Kirurgi, c/o Martin Jeremiasen, Kirurgiska kliniken, SUS, Entrégatan 7, 222 42 Lund.

Webbredaktör: info@sfoak.se

Bli medlem

Medlemskap i föreningen är kostnadsfritt under första året. Därefter kostar det 200 kr per år. Ansök om medlemskap i SFÖAK

Ny epost-adress?

Glöm inte som medlem att anmäla ny e-postadress till Sföak.

Sänd din nya epost-adress till: info@sfoak.se