Medlemsbrevet

På den här sidan publicerar SFÖAK medlemsbrevet. I brevet kan du bland annat läsa om de frågor som SFÖAK:s styrelse för tillfället arbetar med. Skribenter är styrelsemedlemmarna.


Martin Jeremiasen.

Tack Örebro!

Så här några dagar efter avslutad kirurgvecka sitter jag åter hemma i Skåne med en bra känsla inombords. Örebro gjorde det igen. Levererade en kirurgvecka av högsta klass med fint arrangemang i utmärkta lokaler. Tänk att få hålla en presentation på Hjalmar Bergmans egen scen!

SFÖAKs styrelse hade som vanligt lagt ned mycket tid på att få ihop ett program som skulle vara givande för våra medlemmar och andra intresserade kongressdeltagare. Jag tycker vi lyckades. 

Ämnen av vitt skild karaktär som t.ex. Barretts esofagus, perihilär gallvägscancer, långtidseffekter efter metabol kirurgi och diagnostisk laparoskopi vid ventrikelcancer presenterades och diskuterades under veckan som gick. Frågan är dock om inte Ihre-föreläsningen på tisdag eftermiddag framförd av dr Donald Low från Seattle var min personliga höjdpunkt under veckan. Dr Low delade generöst med sig av sina erfarenheter från en lång karriär inom thorax- och esofaguskirurgin med särskilt fokus på hur man med hjälp av noggrant införda och uppföljda ERAS-program kan förbättra outcome för våra patienter. Mycket imponerande! 

Traditionsenligt samlades vi medlemmar avslutningsvis för en välsmakande SFÖAK-middag med utsikt över Örebro slott. Ett tack till er alla som kom till Örebro och gjorde veckan så lyckad!

TACK TILL AVGÅENDE STYRELSEMEDLEMMAR

I detta månadsbrev är det också på sin plats att rikta ett stort tack till större delen av SFÖAKs förra styrelse som i samband med årsmötet valde att lämna sina styrelseplatser. Styrelsearbetet är verkligen ett lagarbete men jag skulle ändå vilja passa på att särskilt lyfta avgående ordförande samt vetenskapliga sekreterare Linda Hauge respektive Oskar Hemmingsson. Ni har båda visat ett fantastiskt engagemang för föreningens medlemmar och den verksamhet som kommit dem till godo de senaste åren i form av SFÖAK-dagen och Kirurgveckan. Det känns tryggt att veta att Oskar kommer fortsätta verka som del i SFÖAKs valberedning och Linda växla över till att bli general för nästa års kirurgvecka i Karlstad. Lycka till!

NYA STYRELSEN REDAN IGÅNG

En ny styrelse har tagit vid efter Kirurgveckan och vi har redan haft vårt första styrelsemöte där arbetet att planera föreningens aktiviteter för det kommande året satts igång. Jag är tacksam och hedrad över uppdraget att som ordförande få driva styrelsens verksamhet och ser fram emot att arbeta för att generera maximalt värde för våra medlemmar. 

En av styrelsens viktigaste uppgifter för det kommande året är att ta fram en långsiktig plan för hur föreningens tillgångar ska komma medlemmarna till godo. Att som ideell förening bygga upp allt för stora ekonomiska tillgångar ligger inte i medlemmarnas intresse. Vi behöver din input på hur vi kan göra verksamheten bättre för dig. Tveka inte att höra av dig.

Vid pennan,
Martin Jeremiasen, ordförande SFÖAK


Arkiv

2023

2022

 

Kontakt

Postadress: SFÖAK, Svensk Förening för Övre Abdominell Kirurgi, c/o Martin Jeremiasen, Kirurgiska kliniken, SUS, Entrégatan 7, 222 42 Lund.

Webbredaktör: info@sfoak.se

Bli medlem

Medlemskap i föreningen är kostnadsfritt under första året. Därefter kostar det 200 kr per år. Ansök om medlemskap i SFÖAK

Ny epost-adress?

Glöm inte som medlem att anmäla ny e-postadress till Sföak.

Sänd din nya epost-adress till: info@sfoak.se